طرز تهيه ي يک نوع کالباس و سوسیس خانگي
طرز تهيه ي يک نوع کالباس و سوسیس خانگي رو مي گذاريم که مي توانيد با گوشت قرمز و يا مرغ درست کنيد.سوسيس و کالباس سالم و خوشمزه تر رو در منزل و به راحتي درست کنيد!دستور 1:مواد لازم :گوشت مرغ بدون استخوان : 1 کيلو (ميتوان از گوشت قرمز نيز به همين شيوه استفاده نمود)سير : 3 حبه
زرده ي تخم مرغ : 3 عدد
آرد : 3 قاشق غذا خوري
فلفل سياه : 5/0 قاشق مربا خوري
نمک : 1 قاشق مربا خوري
دارچين : يک سوم قاشق مربا خوري
زنجبيل : يک پنجم قاشق مربا خوري
هل : 5/0 قاشق مربا خوري
ميخک : اندازه ي يک عدس
جوز هندي : اندازه ي 2 عدس
( به جاي ميخک و جوز هندي مي توان از 5/0 قاشق مربا خوري آويشن استفاده شود . )روغن مايع : 2 قاشق غذا خوري
طرز تهيه :گوشت مرغ را همراه سير ، 3 بار چرخ مي کنيم . آرد را در يک بشقاب الک کرده و تمام ادويه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به مرغ اضافه مي کنيم ، تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز مي دهيم . روغن مايع را اضافه کرده و آنقدر ماساژ مي دهيم تا مانند خمير در آيد . فويل آلومينيم به عرض 60 سانت و طول يک متر را روي کابينت پهن کرده و مواد کالباس را روي آن گذاشته و خوب مي پيچيم و دو سر فويل را مانند شکلات خوب مي پيچيم و به مدت 45 دقيقه آن را بخار پز کرده ( با در دستگاه بخار پز کرده قرار مي دهيم ) بعد از اين آن را در داخل يخچال مي گذاريم تا خوب سرد شود و بعد آن را به اندازه ي دلخواه بوش مي زنيم . « لازم به ذکر است که ميزان ادويه ها حتما بايد به اندازه ي گفته شده باشد . »دستور شماره 2:شير خشک ( قنادي) 1 پيمانه
آرد سفيد نصف پيمانه
يخ حدودا 2 پيمانه
سينه مرغ خام بزرگ 1 عدد
نمک فلفل پودر خردل زنجفيل کمي
قارچ برش داده شده و پسته به ميزان دلخواه
سير به ميزان دلخواه
سينه مرغ را با ميکسر خوب له ميکنيم. آرد و پودر شير را اضافه ميکنيم خوب با دست ورز ميديم تا يکنواخت بشه. ادويه هاي مورد نظر رو اضافه ميکنيم و خوب ورز ميديم. يخ خرد شده را اضافه کرده و مخلوط ميکنيم . نيازي نيست که يخ دوب شود. قارچ خام برش داده شده و مغز پسته رو اضافه کرده مخلوط ميکنيم. . خمير آماده شده را درون کيسه پارچه اي که دوختيم ميريزيم. کيسه مورد نظر باريک و بلند است و قطر و طول کالباس را تعيين ميکند. بهتره که قطر کيسه حدود 5 سانت باشه. دو انتهاي کيسه را محکم ميکنيم به طوري که خمير کاملا درون کيسه متراکم و فشرده باشد. . کيسه حاوي خمير کالباس رو يه مدت 10 دقيقه درون آب در حال جوش قرار ميديم. و سپس از روي حرارت بر ميداريم و صبر ميکنيم خنک شود سپس کيسه را به مدات 1 شب در فريزر قرار ميديم و بعد 1 شب هم در يخچال قرار ميديم . کالباس آماده براي برش زدن است
دستور شماره 3:امروز من هم طرز تهيه ي يک نوع کالباس خانگي رو مي گذارم که مي تونين با گوشت قرمز و يا مرغ اون رو درست کنيد. اين گوشت به صورت چرخ شده استفاده مي شه و خوب مثل نوع کارخانه يي اون از احشاء حيوانات، گوشت حيوانات پير يا بعضا بيمار، زايده هاي گوشتي، پيه و غيره درش استفاده نمي شه. ضمن اين که مواد نگهدارنده هم نداره بنابراين سرطان زا هم نيست. تميز و خانگي هست و حداقلش اينه که مي دونيم در اون گوشت خالص به کار رفته.اين دستور رو من از يکي از دوستانم گرفتم..... تذکري که ايشون براي اين دستور داده بود اين بود که به خصوص در زمينه ي ادويه ها خودمون رو در بند دستور نبايد بکنيم و بايد اون طور که خودمون دوست داريم ادويه ها رو کم و زياد کنيم. حتي عقيده داشت اگر ادويه يي رو در منزل نداشتيم مي تونيم به راحتي از دستور حذفش کنيم!!!!!!!!!اين غذا بسياز کامل و غني هست و من فکر نمي کنم هيچ پدر و مادري، کوچولو ها رو از لذت خوردن چنين غذاي سالم و پر انرژي يي محروم کنه.يک توضيح کوچولوي ديگه هم بدم و بعد برم سراغ دستور اين غذا و اون اين که براي درست کردن کالباس، دستگاه خاصي مورد نياز هست که اين طور هم که شنيدم هم حجم بزرگي داره و هم گران قيمت هست. من توي اين دستور از ماشين تهيه ي کالباس استفاده نمي کنم چون دلم مي خواد تا جايي که ممکنه دستورهايي که براتون مي گذارم ساده باشه و همه بتونن به راحتي اون رو درست کنند. پس کيفيت کالباس خانگي ما به لحاظ بصري شايد به پاي فرم کارخانه يي اون نرسه.مواد لازم:فيله ي مرغ يا گوشت گوساله ي مخلوط با گوشت گوسفند: 1 کيلو
سير: 5 حبه (به جاي سير مي تونين از پودر سير به همراه پودر پياز هم استفاده کنيد)آرد: پايه ي مصرف 3 قاشق غذاخوري هست اما اگر خمير کالباس بيش از حد شل بود مي تونيم تا 6 قاشق هم اون رو افزايش بديم
زرده ي تخم مرغ: 3 عدد
يخ: 6 تکه
جعفري خرد شده: 1 قاشق غذاخوري
تخم کرفس: 2/1 قاشق چاي خوري
شير خشک: که طبق دستور بهتره از شير خشک نيدو محصول کارخانه ي نستله باشه:1 فنجان
فلفل سياه : نصف قاشق مربا خوري
نمک : 2 قاشق مربا خوري که طبق ذائقه مي تونه کم و زياد بشه
دارچين : 3/1 قاشق مربا خوري
زنجبيل : 5/1 قاشق مربا خوري
هل : نصف قاشق مربا خوري
ميخک : نوک قاشق مرباخوري
جوز هندي : قدري بيشتر از ميزان گفته شده براي ميخک (البته من خودم جوز رو خيلي زياد استفاده مي کنم چون طعمش رو در کالباس خيلي دوست دارم)آويشن: 4/1 قاشق مرباخوري
اسانس دود مايع: نصف قاشق غذاخوري که اگر هم نبود اشکالي نداره و اين تنها به طعم بهترش کمک مي کنه.روغن مايع : 2 قاشق غذا خوري
کيسه يخ در اندازه ي متوسط براي تقريبا 30 دانه ي يخ
دانه خردل، تخم گشنيز، رازيانه، و زعفران: به ميزاني که دوست داريد
پسته ي تازه که با مقاطع دايره يي برشش مي ديم و يا اگر پسته ي تازه در دسترس نبود از خلال پسته که حدود 5 دقيقه در آب قرار داده شده استفاده مي کنيم: مقداري که دوست داريد
قارچ: به ميزان دلخواه
طرز تهيه:گوشت ها رو همراه سير و جعفري خرد شده، 3 بار چرخ مي کنيم . آرد رو با تمام ادويه هاي خشک مون 2 بار الک مي کنيم و به مرغ يا گوشت اضافه مي کنيم، مزه ي مواد رو مي چشيم و در صورت تمايل ادويه هايي رو که دوست داريم مجدد اضافه مي کنيم. بعد تخم مرغ رو به مواد اضافه مي کنيم و همه ي مواد رو در غذاساز مي ريزيم و 5 دقيقه اجازه مي ديم تا مخلوط بشن. در طول مدت روشن بودن غذا ساز به تدريج تکه هاي يخ مون رو با فاصله اضافه مي کنيم. سپس روغن مايع رو اضافه مي کنيم و بعد از اين مرحله، موادمون رو از غذاساز بيرون مياريم. در صورت شل بودن خمير مقداري آرد اضافه مي کنيم و با دست کمي ورز مي ديم تا کل مواد به صورت خميري نه زياد سفت و نه زياد شل در بياد. در مرحله ي آخر پسته و قارچ خرد شده رو هم اضافه مي کنيم........سپس همه ي مواد رو روي فويل آلومينيومي مي ريزيم و دو سر فويل رو مثل شوکولات خوب مي پيچيم و مي بنديم. سپس به مدت 45 دقيقه موادمون رو بخار پز مي کنيم. بعد از اين مدت بلافاصله دور مواد مون رو در حاليکه هنوز از داخل فويل بيرون نياورديم، کيسه ي يخ مي پيچيم و بعد از خنک شدن در داخل يخچال مي گذاريم تا خوب سرد بشه. بعد از سرد شدن به اندازه هاي دلخواه با چاقوي ليزري برش مي ديم.کالباس
البته من خودم يک نوع ديگه کالباس درست کردم که از نوع اول به مراتب کارمندي تر هست..... من يک بسته گوشت چرخ کرده رو ( من هميشه گوشت رو به اندازه ي غذاي دو نفر داخل کيسه مي ريزم و فريز مي کنم بنابراين وزنش نکردم) يک بار که تقريبا عجله داشتم به همراه آويشن و جوز و سير و نمک و قدري فلفل سياه به اضافه ي مغز پسته همه رو با هم مخلوط کردم....... مواد رو مي چشيدم و وقتي مطابق ذائقه مون شد اون ها رو داخل کيسه ي پلاستيکي ريختم و به صورت استوانه بستمش..... کيسه رو باز داخل چند کيسه ي ديگه گذاشتم و داخل آب جوش گذاشتم 1 ساعت موند..... بعد داخل يخچال و همين که سرد شد سروش کرديم...... قيافه اش درست شبيه رولت گوشت بود ولي طعمش به شهادت خانواده و صدالبته خودم، عالي بود.....داخل ساندويچ به همراه کاهو و قدري مايونز و گوجه فرنگ و خيارشور واقعا خوشمزه مي شه و خيلي هم سالمه!!!!!!